COMMON DIFFICULTIES UZBEK LEARNERS FACE IN LEARNING ENGLISH AND POSSIBLE SOLUTIONS - Panjiyeva Maftuna Otabek qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  o‘zbekzabon  o‘quvchilarning  ingliz  tili o‘zlashtirish  dinamikasidagi  to‘siqlarni  qiyosiy-tipologik  jihatdan  tadqiq  etadi.  Ish doirasida fonetik artikulyatsiya, grammatik qurilish hamda lingvomadaniy aspektlar bilan bog‘liq bo‘lgan tipik xatoliklar klassifikatsiya qilingan. Muallif tomonidan o‘quv jarayonidagi  kognitiv  qiyinchiliklarni  bartaraf  etishga  qaratilgan  metodologik yechimlar  taklif  etiladi.  Maqola  mazmuni  zamonaviy  til  o‘qitish  metodikasi  bilan shug‘ullanuvchi mutaxassislar uchun mo‘ljallangan.