GULISTON DAVLAT UNIVERSITETI SAN’ATSHUNOSLIK FAKULTETI - HAMIDOV ASILBEK XUSAN O’G’LI (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  tasviriy  san’at  asarlarida  yorug‘lik  va  soya  tamoyillari, ularning  shakl,  hajm  va  fazoviy  chuqurlikni  ifodalashdagi  roli,  badiiy  ifoda  va psixologik ta’sirdagi ahamiyati keng yoritiladi. Yorug‘lik va soya yordamida rassom predmetlarni realistik tarzda tasvirlab, asarga dramatik va emotsional ohang beradi.