LOGISTIKA TIZIMINING IQTISODIYOTGA TUTGAN O'RNI VA RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Sobirov I.X,; Abdusamadov Javlonbek, (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur  maqolada  logistika  tizimining  milliy  iqtisodiyotdagi  o‘rni,  uning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri, ishlab chiqarish va savdo sohalarida tutgan roli tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekiston logistika infratuzilmasining hozirgi holati, rivojlanish  tendensiyalari  va  istiqbollari  yoritiladi.  Raqamli  logistika,  transport-kommunikatsiya tizimlari va xalqaro hamkorlik yo‘nalishlari asosida iqtisodiyotning barqaror o‘sishiga ta’sir qiluvchi omillar tahlil qilinadi.