O'ZBEK VA INGLIZ TILLARIDA TOPONIMLARNING ETNIK SHAKLLANISHIDA IDENTCHILIK - Toshmamatova Umida O'ktam qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа.  O'zbek  va  Ingliz  tillarida  toponimlarning  etnik  shakllanishi  va identchilik  masalalari  o'rganiladi.  Toponimlar,  ya'ni  joy  nomlari,  har  bir  xalqning madaniyati, tarixi va identitetini aks ettiruvchi muhim unsurlardir. Maqolada O'zbek va  Ingliz  tillaridagi  toponimlarning  kelib  chiqishi,  ularning  etimologiyasi  va  etnik konnotatsiyalari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  toponimlar  orqali  milliy  identitetni ifodalash, madaniy merosni saqlash va o'ziga xoslikni namoyon etish jarayonlari ko'rib chiqiladi. O'zbek va Ingliz tillaridagi toponimlar o'rtasidagi farqlar va o'xshashliklar hamda  ularning  ijtimoiy  va  madaniy  kontekstdagi  ahamiyati  muhokama  qilinadi. Ushbu  tadqiqot  natijalari,  til  va  madaniyat  o'rtasidagi  o'zaro  bog'liqlikni  yanada chuqurroq tushunishga yordam beradi.