INGLIZ TILINI O’RGANISHDA INTERFAOL USULLARDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI - SHermurodova SHoxro’za Ortiqjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ingliz  tilini  o‘rganish  jarayonida  interfaol usullardan foydalanishning ahamiyati va samaradorligi yoritiladi. Zamonaviy ta’lim jarayonida  o‘quvchilarning  faolligini  oshirish,  ularning  mustaqil  fikrlashini rivojlantirish  hamda  til  ko‘nikmalarini  shakllantirishda  interfaol  metodlarning  o‘rni muhim  hisoblanadi.  Maqolada  ingliz  tilini  o‘qitishda  qo‘llaniladigan  turli  interfaol metodlar,  ularning  ta’lim  jarayoniga  ta’siri  va  o‘quvchilarning  nutqiy kompetensiyasini  rivojlantirishdagi  roli  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  interfaol yondashuv  orqali  o‘quvchilarning  dars  jarayonidagi  ishtiroki  kuchayishi,  muloqot qilish  ko‘nikmalarining  rivojlanishi  hamda  tilni  o‘zlashtirish  samaradorligi  oshishi haqida fikr yuritiladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, interfaol metodlardan foydalanish o‘quvchilarning  ingliz  tiliga  bo‘lgan  qiziqishini  kuchaytirib,  bilimlarni  samarali egallashiga xizmat qiladi.