MAKTABGACHA TA'LIMDA O‘YIN FAOLIYATI ORQALI BOLALARNING TAFAKKURI RIVOJLANTIRISH VA TEATR VA ROLLI O'YINLARNING TARBIYAVIY AXAMYATI - Botirova Marg'ubaxon Anvarbekovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:  Maqolada  maktabgacha  ta’lim  muassasalarida  o‘yin faoliyati orqali bolalarning tafakkuri va do‘stona munosabatlarini rivojlantirish usullari va Teatr va rolli o'yinlarning  tarbiyaviy  axamyati yoritilgan. O‘yinning pedagogik ahamiyati, turli o‘yin turlari va ular orqali bolalarda kreativ fikrlash, muammolarni hal qilish ko‘nikmalari va ijtimoiy ko‘nikmalarni shakllantirish metodikasi tahlil qilinadi. Shuningdek,  o‘quvchilarda  ijtimoiy  muloqot  va  hamkorlik  ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi pedagoglarning roli ham ko‘rib chiqilgan.