BOLALARDA STANDART XAVFLI B-HUJAYRA O'TKIR LIMFOBLASTIK LEYKEMIYASIDA BLINATUMOMAB - Nazarova Sh.O.,; Shonazarov Sh.D., (TADQIQOTLAR, 2026)
Maqsad B-hujayra  o'tkir  limfoblastik  leykemiya  (B-h  OLL)  bolalar  orasida  eng  keng tarqalgan onkologik kasallik hisoblanadi. Umumiy davolanish samaradorligi yuqori bo'lishiga qaramay, qayta rivojlangan B-h OLL bolalar saraton bilan bog'liq o'limining asosiy sababi bo'lib qolmoqda. Yangi tashxis qo'yilgan standart xavfli B-h OLL bilan kasallangan  bolalarda  davolash  jarayoniga  blinatumomab  (anti-CD19  va  anti-CD3 bispecifik T-hujayra jalb qiluvchi molekula) qo'shilishi klinik natijalarni yaxshilashi mumkinligi taxmin qilindi.