O’ZBEKISTONDA KESHBEK TIZIMINING IQTISODIY SAMARADORLIGI VA ISTIQBOLLARI - Shermatova Nigina, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada bugungi kunda ommalashgan keshbek tizimining iqtisodiyotimizga  ta’siri  o‘rganilgan.  Ishda  keshbek  orqali  odamlarni  chek  talab qilishga  o‘rgatish,  yashirin  iqtisodiyotni  kamaytirish  va  plastik  kartalardan foydalanishni  ko‘paytirish  masalalari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  keshbek  tizimini yoshlar orasida yanada rivojlantirish bo‘yicha takliflar berilgan.