INGLIZ TILI ORQALI DUNYO XALQLARNING BOG’LANISHI - Xushmurodova Maftuna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ingliz tilining dunyo xalqlari o‘rtasidagi muloqot va hamkorlikni ta’minlashdagi o‘rni yoritiladi. Hozirgi globallashuv davrida ingliz tili xalqaro aloqa vositasi sifatida muhim ahamiyat kasb etmoqda. Maqolada ingliz tilining xalqaro  savdo,  ta’lim,  ilm-fan,  texnologiya  va  madaniyat  sohalarida  qo‘llanilishi hamda  turli  millat  vakillari  o‘rtasidagi  axborot  almashinuvi  va  o‘zaro  tushunishni kuchaytirishdagi  roli  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  ingliz  tilining  global  til  sifatida shakllanishi  va  uning  dunyo  xalqlari  o‘rtasidagi  madaniy,  iqtisodiy  hamda  ilmiy aloqalarni rivojlantirishga qo‘shayotgan hissasi haqida fikr yuritiladi.