KORXONALARDA XOMASHYO TEJAMKORLIGINI OSHIRISHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNING AHAMIYATI - Mahmudov Muslimbek, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  tadqiqot  ishida  korxonalarda  xomashyo  tejamkorligini oshirish mexanizmlarida raqamli texnologiyalarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Tadqiqotda ishlab chiqarish jarayonlarida resurslardan samarali foydalanish zarurati, xomashyo  sarfini  kamaytirish  omillari  hamda  raqamli  boshqaruv  vositalarining iqtisodiy samaradorlikka ta’siri yoritib beriladi.