THE ROLE OF ENGLISH AS THE GLOBAL LANGUAGE OF MEDICINE - Raxmatova Nigora Boboyorovna,; Abduqahhorova Mohinur Ahrorjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu ishda ingliz tilining zamonaviy tibbiyotdagi global aloqa tili sifatidagi o‘rni tahlil qilinadi. Tibbiyot tarixida lotin va yunon tillarining terminologiyaga ta’siri ko‘rib  chiqilib,  Ikkinchi  jahon  urushidan  keyin  ingliz  tilining  ilm-fan  va  tibbiyot sohasida ustun mavqega ega bo‘lish sabablari yoritiladi. Shuningdek, ingliz tilining xalqaro  ilmiy  hamkorlik,  tibbiy  ta’lim,  tadqiqot  natijalarini  almashish  va  global sog‘liqni saqlash tizimida muhim ahamiyatga ega ekani ko‘rsatib beriladi. Shu bilan birga, tibbiy amaliyotda mahalliy tillardan foydalanishning bemorlar bilan samarali muloqot qilishdagi ahamiyati ham ta’kidlanadi.