KREDIT SIYOSATINING REAL SEKTOR RIVOJLANISHIGA TA’SIRI - Nosirova Malika Xusniddinovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada kredit siyosatining iqtisodiyotning real sektori rivojlanishiga  ko‘rsatadigan  ta’siri  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  bank kreditlarining ishlab chiqarish, sanoat, qishloq xo‘jaligi va xizmat ko‘rsatish kabi real sektor  tarmoqlarini  moliyalashtirishdagi  roli  o‘rganiladi.  Shuningdek,  kredit resurslarining  iqtisodiyot  tarmoqlari  bo‘yicha  taqsimlanishi  hamda  ularning investitsiya faolligi, ishlab chiqarish hajmi va iqtisodiy o‘sishga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot  jarayonida  iqtisodiy-statistik  tahlil,  qiyosiy  tahlil  va  tizimli  yondashuv usullaridan  foydalanilgan.  O‘tkazilgan  tahlillar  natijasida  kredit  siyosatining  real sektor  rivojlanishiga  sezilarli  darajada  ta’sir  ko‘rsatishi,  ayniqsa  investitsiya jarayonlarini rag‘batlantirish va ishlab chiqarish salohiyatini oshirishda muhim omil ekanligi aniqlangan. Tadqiqot natijalariga asoslanib, real sektorni kreditlash tizimini takomillashtirish hamda kredit siyosatini yanada samarali tashkil etish bo‘yicha ilmiy asoslangan taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.