O‘QUVCHILARI ORASIDA ONA TILI VA ADABIYOTI FANLARIGA NISBATAN QIZIQISHNI OSHIRISH - Qayumjonova Gulsevar Qudratjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur  maqolada  o‘quvchilarda  ona  tili  va  adabiyoti  fanlariga  nisbatan qiziqishni oshirish masalalari, uning pedagogik va psixologik jihatlari tahlil qilinadi. O‘quvchilarning ona tili va adabiyotga bo‘lgan qiziqishi ularning bilish faoliyatini rivojlantirish,  ma’naviy  dunyoqarashini  shakllantirish  va  ijodiy  qobiliyatlarini rivojlantirishda muhim omil hisoblanadi. Maqolada qiziqishni oshirishning samarali metod  va  usullari,  o‘qituvchi  va  maktab  psixologining  roli,  shuningdek, o‘quvchilarning motivatsiyasi haqida so‘z boradi.