FARZAND TARBIYASIDA OILANING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK VAZIFALARI - Qoʻshshayeva Gulnoza Ibrohimovna,; Turdieva Ra’no Jo‘raboyevna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada farzand tarbiyasida oilaning ijtimoiy va psixologik vazifalari hamda ularning bola shaxsining shakllanishiga ta’siri tahlil qilinadi. Oila jamiyatning asosiy  bo‘g‘ini  sifatida  farzandning  ma’naviy,  axloqiy  va  ijtimoiy  rivojlanishida muhim  rol  o‘ynaydi.  Shuningdek,  maqolada  ota-onaning  farzand  tarbiyasidagi mas’uliyati,  oilaviy  muhitning  bola  psixologiyasiga  ta’siri  va  sog‘lom  tarbiya jarayonining muhim jihatlari yoritilgan.