SHAXSIY XUSUSIYATLARNI DEVIANT XULQ-ATVORGA MOYILLIGI - Mamajonov Soyibjon Qahramonovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа.    Ushbu  tezisda  shaxsiy  xususiyatlarning  deviant  xulq-atvorga moyilligi  o'rganiladi.  Psixologik  tadqiqotlar  natijalari  shuni  ko'rsatadiki,  shaxsning xarakteri,  temperament  va  boshqa  psixologik  xususiyatlari  deviant  xulq-atvorni shakllantirishda muhim rol o'ynaydi. Maqsad shaxsiy xususiyatlar va deviant xulq-atvor o'rtasidagi bog'liqlikni aniqlash, shuningdek, bu jarayonga ta'sir etuvchi omillarni o'rganishdir. Tadqiqot davomida shaxsiy xususiyatlar, masalan, agressivlik, stressga chidamlilik,  ijtimoiy  qo'llab-quvvatlash  va  o'z-o'zini  boshqarish  qobiliyatlari  tahlil qilinadi.  Ushbu  ish  natijalari  harbiy  va  boshqa  jamoalarda  deviant  xulq-atvorni kamaytirish uchun psixologik yordam va trening dasturlarini ishlab chiqishga yordam beradi.