HARBIY BO’LINMALARDA LIDERLIK USLUBLARI VA ULARNING JAMOA JIPSLIGIGA TA’SIRINING PSIXOLOGIK TA’SIRI - Haydarov Muhammadali Abilqosimovich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnоtаtsiуа.    Tezisda  harbiy  bo'linmalarda  liderlik  uslublarining  jamoa jipsligiga  ta'siri  psixologik  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Harbiy  tashkilotlarda  liderlik uslublari,  ularning  xodimlar  o'rtasidagi  munosabatlarga  va  jamoaviy  ruhga  qanday ta'sir ko'rsatishi muhim ahamiyatga ega. Maqolada avvalo, turli liderlik uslublarining tavsifi beriladi, so'ngra ularning harbiy bo'linmalarda qanday qo'llanilishi va psixologik jihatdan qanday natijalar berishi ko'rib chiqiladi. Shuningdek, jamoa jipsligi va uning harbiy  vazifalarni  bajarishdagi  ahamiyati  ham  yoritiladi.  Ushbu  tadqiqot,  harbiy liderlar uchun samarali strategiyalar ishlab chiqishda yordam berishi mumkin.