IJTIMOIY TARMOQLARDA SHAXS SHA'NI VA QADR-QIMMATINI HIMOYA QILISHNING HUQUQIY MUAMMOLARI - Turdialiyeva Sarvinoz Erkinbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  ijtimoiy  tarmoqlar  rivojlanishi  sharoitida shaxsning  sha’ni,  qadr-qimmati  va  ishchanlik  obro‘sini  himoya  qilishning  huquqiy masalalari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  internet  makonida  yuzaga  kelayotgan huquqbuzarliklar,  yolg‘on  ma’lumotlar  tarqatish  va  kiberbulling  holatlarining jamiyatga  ta’siri  o‘rganiladi.  Maqolada  shaxsiy  nomus  va  qadr-qimmatni  himoya qilishning  milliy  qonunchilikdagi  asoslari  hamda  ularni  takomillashtirish yo‘nalishlari yoritib berilgan. Tadqiqot natijasida ijtimoiy tarmoqlarda fuqarolarning huquqlarini  samarali  himoya  qilishga  qaratilgan  ayrim  taklif  va  tavsiyalar  ilgari suriladi.