SUN’IY INTELLEKT VA UNING ZAMONAVIY JAMIYAT RIVOJLANISHIDAGI AHAMIYATI - MAXMATQULOVA NOZIMA QULMUROD QIZI,; BOYMURODOVA RAYXONA ABDIVASID QIZI, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  sun’iy  intellekt  texnologiyalarining  zamonaviy  jamiyat rivojlanishidagi o‘rni, uning turli sohalarda qo‘llanilishi hamda iqtisodiy va ijtimoiy jarayonlarga  ta’siri  ilmiy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  sun’iy  intellektning rivojlanish  istiqbollari,  uning  inson  hayotini  yengillashtirishdagi  ahamiyati  va kelajakdagi imkoniyatlari haqida ma’lumot beriladi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, sun’iy intellekt  texnologiyalari  jamiyatning  innovatsion  rivojlanishida  muhim  omil  bo‘lib xizmat qilishi aniqlangan.