TUT IPAK QURTINI URUG’INI O’Z VAQTIDA JONLANTIRISH - MO‘L VA SIFATLI PILLA HOSILI GAROVI - M.Xushmurodov, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya.  Ushbu  tezisda  Ipak  qurti  urug‘ini  jonlantirishga  qo‘yish muddatlari  va  ularning  pilla  hosiliga  ta’siri  haqidagi  ma’lumotlar  keltirilgan. Ahamiyati jihatidan ushbu jarayon muhim bo‘lganligi sababli O‘zbekistonda xususan Surxondaryo  viloyati  sharoitiga urug‘larni  to‘g‘ri vaqtda  jonlantirishga  qo‘yishning pilla sifatiga hamda miqdoriga qay darajada ta’sir qilishi  to‘g‘risida bayon etilgan.