YANGI O‘ZBEKISTONDAGI XORIJIY TILLARNI O‘RGANISHGA BO‘LGAN ETIBOR - Berdiqulova Mahbuba,; Abduqahhorova Muzamilaxon, (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu  ilmiy  maqolada  Yangi  O‘zbekiston  sharoitida  xorijiy  tillarni  o‘qitish tizimidagi  konseptual  o‘zgarishlar  va  davlat  siyosatining  ustuvor  yo‘nalishlari kompleks ravishda tahlil qilinadi. Tadqiqotning dolzarbligi globallashuv jarayonida milliy  kadrlar  raqobatbardoshligini  oshirish  va  xalqaro  aloqalarni  mustahkamlash zarurati bilan belgilanadi. Maqolada xorijiy tillarni o‘qitishni ommalashtirish bo‘yicha qabul  qilingan  so‘nggi  normativ-huquqiy  hujjatlar,  xususan,  pedagog  kadrlar salohiyatini  oshirishning  moddiy  va  ma’naviy  rag‘batlantirish  mexanizmlari yoritilgan. Shuningdek, ta’lim jarayoniga xalqaro baholash standartlari (CEFR, IELTS, TOEFL)  hamda  zamonaviy  innovatsion  metodikalar  (CLIL,  kommunikativ yondashuv)  integratsiyasining  amaliy  natijalari  statistik  ma’lumotlar  va  qiyosiy tahlillar  orqali  ochib  beriladi.  Maqola  yakunida  o‘quvchi  va  talabalarning  xalqaro sertifikatlashtirish  tizimidagi  ishtirokini  davlat  tomonidan  qo‘llab-quvvatlashning ijtimoiy-iqtisodiy samaradorligi baholanib, sohani yanada takomillashtirish bo‘yicha ilmiy taklif va tavsiyalar ilgari surilgan.