ZAMONAVIY TA’LIM VA YOSHLARNING MA’NAVIY-AXLOQIY TARBIYASIDA XALQARO TAJRIBALAR - Berdiqulova Mahbuba Erkinjanovna; Abduqahhorova Muzamilaxon Xasanjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada globallashuv va raqamli transformatsiya sharoitida zamonaviy ta’lim  tizimining  yoshlar  ma’naviy-axloqiy  qiyofasini  shakllantirishdagi transformatsion roli tadqiq etiladi. Tadqiqotning asosiy  maqsadi rivojlangan xorijiy mamlakatlarning  (AQSH,  Yaponiya,  Finlyandiya  va  Janubiy  Koreya)  ta’limiy modellarini qiyosiy tahlil qilish orqali yoshlar tarbiyasining samarali mexanizmlarini aniqlashdan iborat. Maqolada intellektual salohiyat va axloqiy fazilatlar uyg‘unligini ta’minlashda  xalqaro  standartlarning  milliy  pedagogik  an’analar  bilan integratsiyalashuvi masalalari falsafiy va pedagogik nuqtayi nazardan asoslab berilgan. Tadqiqot natijasida “ma’naviy immunitet”ni mustahkamlashga qaratilgan innovatsion ta’limiy strategiyalar taklif etilgan.