“HAYOT GO‘ZAL” VA “YASHASH UCHUN MING BIR SABAB” AKSIYALARINI RESPUBLIKA MIQYOSIDA O‘TKAZILISHINING IJOBIY TOMONLARI VA PSIXOLOGIK AHAMIYATI - Xamrayeva Laylo Shoyqulovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:Ushbu  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasi  miqyosida umumta’lim maktablarida o‘tkazib kelinayotgan “Hayot go‘zal” va “Yashash uchun ming bir sabab” aksiyalarining o‘smir yoshdagi o‘quvchilar ruhiyatiga ijobiy ta’siri tahlil  qilinadi.  Mazkur  tadbirlarning  asosiy  maqsadi  o‘quvchilar  o‘rtasida  salbiy emotsional  holatlarning  oldini  olish  va  ularda  hayotga  bo‘lgan  muhabbat  hissini uyg‘otishdan iboratdir. Maqolada maktab psixologining ushbu aksiyalar doirasidagi amaliy  faoliyati  va  qo‘llaniladigan  metodikalarning  samaradorligi  yoritib  berilgan. Respublika miqyosida amalga oshirilayotgan bu kabi psixologik profilaktika ishlari yoshlarning  ijtimoiy  moslashuvi  va  ruhiy  salomatligini  mustahkamlashda  muhim poydevor bo‘lib xizmat qiladi. Tahlillar shuni ko‘rsatadiki, bunday aksiyalar o‘quvchi, ota-ona va pedagoglar o‘rtasidagi o‘zaro ishonch muhitini yanada mustahkamlaydi.