OLIY TA'LIMDA TALABALAR MOTIVATSIYASINI OSHIRISH YO'LLARI - Avezova Gulmira, (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada oliy ta'lim muassasalarida talabalar akademik motivatsiyasini oshirishga qaratilgan zamonaviy yondashuvlar va usullar tahlil qilingan. Ko'rib chiqish metodologiyasi asosida so'nggi yillarda nashr etilgan ilmiy adabiyotlar va tadqiqotlar o'rganilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko'rsatadiki, ichki motivatsiya, o'qituvchi-talaba munosabatlari,  o'quv  muhiti  va  raqamli  texnologiyalar  talabalar  motivatsiyasiga sezilarli ta'sir ko'rsatadi. Maqolada amaliy tavsiyalar va xulosalar ham keltirilgan.