ELEKTR AVTOMOBILLARINING KELAJAGI VA ULARNING EKOLOGIYAGA TAʼSIRI - Fayzullayeva Nigora Abduqahhor qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  elektr  avtomobillarining  rivojlanish  bosqichlari,  zamonaviy texnologiyalari,  ekologik  afzalliklari  va  kamchiliklari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek, an’anaviy  ichki  yonuv  dvigatelli  transport  vositalari  bilan  solishtirish  orqali  elektr transportining  kelajakdagi  istiqbollari  yoritiladi.  Maqola  ekologik  muammolarni kamaytirish,  atmosfera  ifloslanishini  oldini  olish  va  barqaror  rivojlanishni ta’minlashda elektr avtomobillarining o‘rni haqida ilmiy asoslangan xulosalarni beradi.