MAHMUDXO’JA BEHBUDIYNING IKKI EMAS, TO‘RT TIL LOZIM” MAQOLASI HAQIDA - Bo‘riqulov Abdulloh; F.Maxmasobirova (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya:  Mazkur  maqolada  o‘zbek  jadidchilik  harakatining  yo‘lboshchisi Mahmudxo‘ja Behbudiyning “Ikki emas, to‘rt yil lozim” nomli maqolasining bugungi kunda ham qay darajada ahamiyatliligi tahlil qilinadi. Behbudiyning ushbu maqolasida til o‘rganishning ijtimoiy, siyosiy, iqtisodiy va strategik ahamiyati, shuningdek o‘sha vaqtdagi Turkiston xalqlarining taraqqiyotida ahamiyati yuqoriligi keltirib o‘tilgan.