O‘ZBEK TILSHUNOSLIGIDA OLMOSH SO‘Z TURKUMINING O‘RGANILISHI - Karimova Farida Dilshod qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘zbek  tilshunosligida  olmosh  so‘z  turkumi o‘rganilishi ko‘rib chiqilgan. Olmoshlar gap tarkibida sub’ekt va ob’ektlarni aniqlash, ularning  o‘rnini  almashtirish  hamda  grammatik  aloqalarni  ifodalashda  muhim vazifani bajaradi. Maqolada olmoshlarning turlari, ularning ishlatilish xususiyatlari va  o‘zbek  tilidagi  grammatik  o‘ziga  xosligi  batafsil  tahlil  qilingan.  Shuningdek, olmoshlarni  o‘rganishning  tilshunoslikdagi  ahamiyati  va  amaliy  qo‘llanilishi  ham ta’kidlangan.