UMUMTAʼLIM MAKTABLARIDA OʻQUVCHILARNI QIZIQISH VA QOBILIYATIGA QARAB KASB-HUNARGA YO‘NALTIRISHNING MUHIM PSIXOLOGIK VAZIFALARI - Joʻrayeva Alfira Mahkamovna,; Joʻrayeva Norbibi Hasanova,; Djurayeva Zulfiya Sattorovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur  maqolada  umumta’lim  maktablarida  o‘quvchilarning  qiziqish  va qobiliyatlarini aniqlash, ularni kasb-hunarga yo‘naltirishdagi psixologik vazifalar tahlil qilinadi. O‘quvchilarning shaxsiy xususiyatlari, qiziqishlari va kasbiy moyilliklarini aniqlash usullari, psixologning roli va ularning kelajakdagi kasbiy muvaffaqiyati uchun muhimligi yoritiladi.