PROBATSIYA XIZMATINING ICHKI ISHLAR ORGANLARI SOHAVIY XIZMATLAR BILAN HAMKORLIGINING OZIGA XOS JIHATLARI - Safoyev Sardorbek O'tkir o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Probatsiya xizmatining ichki ishlar organlari va sohaviy xizmatlar bilan hamkorlik qilishi, zamonaviy jinoyatchilikka qarshi kurash, ijtimoiy profilaktika va  huquqbuzarliklarning  oldini  olishda  o‘ziga  xos  yondashuvlarni  talab  qiladi. Probatsiya xizmatining samarali faoliyat olib borishida ichki ishlar organlari va boshqa sohaviy xizmatlar bilan hamda davlat va jamoat tashkilotlari o‘rtasida doimiy va tizimli hamkorlik  muhim  ahamiyatga  ega.  Bu  hamkorlik  asosida  jinoyat  sodir  etgan shaxslarning eng avvalo jamiyatga qayta moslashuvi, ularning ijtimoiy reabilitatsiya jarayonini tashkil qilish, huquqbuzarlar bilan ishlashning individual profilaktikasi va ijtimoiy yordam ko‘rsatishni tashkil etish mazkur xizmat faoliyatining asosiy ustuvor yo‘nalishlaridan sanaladi.