PROBATSIYA XIZMATINING ICHKI ISHLAR ORGANLARI HUQUQBUZARLIKLAR PROFILAKTIKASI FAOLIYATI BILAN HAMKORLIKNI TASHKIL ETISH - Safoyev Sardorbek O'tkir o'g'li, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Probatsiya  xizmatining  ichki  ishlar  organlari  bilan  hamkorlikda huquqbuzarliklar profilaktikasi faoliyatini tashkil etish eng muhim ijtimoiy va huquqiy masalalardan biri hisoblanadi. Bu jarayon davlat organlari o‘rtasidagi o‘zaro ishonch va  hamkorlik  prinsiplariga  asoslanadi.  Probatsiya  xizmatining  asosiy  vazifasi  sud tomonidan ozodlikdan  mahrum qilinmagan, lekin jazoni muqobil tarzda o‘tayotgan shaxslarni  ijtimoiy  nazorat  ostida  saqlash,  ularni  jamiyatga  ijtimoiy  moslashtirish, jazoni ijro etish davrida yuritiladigan profilaktik suhbatlar, psixologik hamda ma’naviy yordam bilan ilg‘or tajriba va zamonaviy yondashuvlarni joriy etishni nazarda tutadi.