O'SPIRIN YOSHDAGI O'QUVCHILARDA KASB TANLOVINI AMALGA OSHIRISHDA PSIXOLOGNING O'RNI - XAMRAYEVA GUZAL MURODULLAYEVNA, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda O‘spirin yoshlarni kasb-hunarga yo‘naltirishning dolzarb  muammolari  haqida  fikr  yuritilgan.  O‘spirinlarni  kasbga  yo‘naltirishning nafaqat ijtimoiy, balki psixologik muammo ekanligi, bu ikki nuqtai nazar har doim bir – birini to‘ldirib kelishligi, shuningdek, kasbga yo‘naltirishning individual psixologik xususiyatlarining  imkoniyatlari  yoritilgan  hisoblanadi.  Yoshlarni  to’g’ri  kasb tanlashlari  va  o’z  sohasining  yetuk  mutaxassislari  bo’lishlarida  kasblarning  inson oldiga qo’yadigan talablarini bilish muhimdir. Mazkur maqolada har qanday kasb egasi o’z sohasini to’g’ri tanlay olishi uchun qanday kasbiy va shaxsiy talabalarni bilishi lozimligi masalasi keng tarzda tahlil etilgan. Shuningdek, hayot sifatini oshirishda soha egasining o’zi bajarayotgan faoliyatidan qanchalik darajada qanoat hosil qilishi, o’z hayotidan mamnunlik darajasi ham muhim ekanligi asoslangan.