O‘ZBEK VA KOREYS TILLARIDA OT SO‘Z TURKUMI - Farmonova Shalola Furqat qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek va koreys tillaridagi ot so‘z turkumining lisoniy tabiati qiyosiy-tipologik  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  har  ikki  tilning  agglyutinativ qurilishi,  otlarning  son,  kelshik  va  egalik  kategoriyalaridagi  o‘xshash  hamda  farqli jihatlari ilmiy jihatdan asoslangan. Shuningdek, koreys tilidagi murakkab numerativlar tizimi va o‘zbek tilidagi egalik qo‘shimchalarining o‘ziga xos xususiyatlari qiyosiy o‘rganilib, tillararo grammatik interferensiya masalalari yoritilgan.