TA’LIM TIZIMIDA O‘QUVCHI VA PEDAGOGLARNING HAYOTIY HAMDA PSIXOLOGIK KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISHNING ZAMONAVIY MEXANIZMLARI - Xolova Norgul Jumanazarovna; Kurbonova Shoxida Sayfiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  zamonaviy  ta’lim  tizimida  o‘quvchi  va pedagoglarning  psixologik  salomatligini  mustahkamlash  hamda  hayotiy ko‘nikmalarini  shakllantirishning  dolzarb  masalalari  tahlil  qilinadi.  Ta’lim  jarayoni ishtirokchilarining  hayotiy  qiyinchiliklarga  chidamliligini  oshirishda  UNICEF  kabi xalqaro  tashkilotlar  bilan  hamkorlikning  samarali  jihatlari  yoritilgan.  Tadqiqot davomida  pedagoglarning  psixologik  kompetentligini  oshirish  mexanizmlari  va ularning ta’lim sifatiga ta’siri ilmiy asoslab berildi. Maqolada To‘raqo‘rg‘on tumani miqyosida  o‘tkazilgan  amaliy  seminarlar  natijalari  va  metodik  tavsiyalar umumlashtirilgan.  Xulosa  qismida  maktablarda  ijtimoiy-psixologik  muhitni sog‘lomlashtirish bo‘yicha strategik yo‘nalishlar bayon etilgan.