O‘SMIRLARDA AXLOQIY QADRIYATLAR SHAKLLANISHINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Sobirova Iroda Obidjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Ushbu  maqola  o‘smirlik  davrida  shaxsning  axloqiy  qadriyatlari shakllanishining  o‘ziga  xos  ijtimoiy-psixologik  jihatlarini  tahlil  qilishga bag‘ishlangan.  O‘smirlik  davri  inson  hayotidagi  eng  murakkab  bosqich  bo‘lib,  bu vaqtda  qadriyatlar  tizimi  va  shaxsiy  identifikatsiya  tubdan  qayta  ko‘rib  chiqiladi. Tadqiqotda oila muhiti, tengdoshlar guruhi va zamonaviy axborot makonining o‘smir axloqiy dunyoqarashiga ko‘rsatadigan ta’siri tizimli ravishda yoritib berilgan. Muallif o‘smirlarda  ijobiy  axloqiy  sifatlarni  shakllantirishda  ijtimoiy  psixologiyaning metodologik yondashuvlarini va psixologik mexanizmlarini taklif etadi. Maqolaning yakunida  o‘smirlar  bilan  ishlashda  psixologik  profilaktika  va  tarbiyaviy  ishlarni samarali tashkil etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar umumlashtirilgan.