O‘SMIRLARDA AXLOQIY QADRIYATLAR SHAKLLANISHINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Sobirova Iroda Obidjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  O‘smirlik  davri  shaxsning  qadriyatlar  tizimi  tubdan shakllanadigan va  qayta  ko‘rib  chiqiladigan  eng  muhim  hayotiy  bosqichdir.  Ushbu maqolada o‘smirlarning qadriyatlar haqidagi tasavvurlari va ularning ijtimoiy xulq-atvoriga ta’siri chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida o‘smir dunyoqarashiga ta’sir ko‘rsatuvchi asosiy ijtimoiy-psixologik mexanizmlar va omillar ilmiy jihatdan yoritib berilgan.  Oila,  tengdoshlar  va  zamonaviy  raqamli  texnologiyalarning  o‘smir qadriyatlar  iyerarxiyasidagi  o‘rni  maqolada  keng  asoslab  berildi.  Xulosa  qismida o‘smirlarda ijobiy va barqaror qadriyatlarni shakllantirish bo‘yicha metodik tavsiyalar hamda psixologik yondashuvlar ishlab chiqilgan.