GAZNI QAYTA ISHLASHDA CHIQINDI SUYUQLIKLARNI AJRATISH TEXNOLOGIYASI - Ne’matov X.I,; Axtyamov F.Q., (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada gazni qayta ishlash jarayonida hosil bo‘ladigan chiqindi suyuqliklarni ajratish texnologiyalari o‘rganilgan. Chiqindi suyuqliklarning fizik-kimyoviy xossalari tahlil qilinib, ularni samarali ajratishning zamonaviy usullari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, gravitatsion, koalessensiya, sentrifugal va  membranali  ajratish  usullarini  kompleks  qo‘llash  yuqori  samaradorlikni ta’minlashi  aniqlangan.  Shuningdek,  issiqlik  bilan  ishlov  berish  va  kimyoviy reagentlardan foydalanish jarayon samaradorligini oshirishi asoslab berilgan. Taklif etilgan  texnologik  yechimlar  ekologik  xavfsizlikni  ta’minlash  va  resurslardan samarali foydalanishga xizmat qiladi.