IXTISOSLASHGAN MAKTABLARDA O‘QUVCHILARNING JAMOATCHILIK FAOLLIGINI RIVOJLANTIRISHNING PEDAGOGIK OMILLARI - Abduraximov Abdujalil (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur  maqolada  ixtisoslashgan  maktablarda  o‘quvchilarning  jamoatchilik faolligini  rivojlantirishning  pedagogik  va  psixologik  omillari  ilmiy-nazariy  hamda amaliy jihatdan tahlil etiladi. Jumladan, o‘quvchilarning ijtimoiy faolligini oshirishda ta’lim muhitining ahamiyati, o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi o‘zaro munosabatlar, motivatsiya,  ijtimoiy  kompetensiyalar  hamda  shaxsiy  qiziqishlarning  o‘rni  yoritib beriladi.  Shuningdek,  jamoatchilik  faoliyatiga  jalb  etishda  innovatsion  pedagogik texnologiyalar  va  interfaol  metodlardan  foydalanish  samaradorligi  asoslab  beriladi. Tadqiqot  natijalariga  ko‘ra,  o‘quvchilarning  jamoatchilik  harakatlaridagi  ishtiroki ularning  shaxs  sifatida  shakllanishi,  liderlik  qobiliyatlari  va  ijtimoiy  mas’uliyatini rivojlantirishda muhim omil ekani aniqlangan. Maqola yakunida mazkur yo‘nalishda samarali pedagogik yondashuvlar va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.