TOSHLOQ TUMANI NUTQIDA LEKSIK QATLAM VA UNING HUDUDIY XUSUSIYATLARI - Yusupova Odinaxon Sayidjalol qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Farg‘ona  viloyati  Toshloq  tumani  hududida qo‘llanilayotgan  nutqiy  birliklarning  leksik  xususiyatlari  o‘rganilgan.  Hududiy shevada  uchraydigan  so‘zlar,  ularning  ma’nosi  va  adabiy  til  bilan  farqlari  tahlil qilinadi.  Shuningdek,  mahalliy  nutqning  shakllanishiga  ta’sir  etuvchi  omillar  va ularning o‘ziga xos jihatlari yoritilgan.