DORI VOSITALARINING O‘ZARO TA’SIRLARI - Davronova Sayyoraxon Isroilovna, (TADQIQOTLAR, 2026)
Amaliy  tibbiyotda  bemorlarni  davolashda  ko‘pincha  bir  nechta  preparat birdaniga  qo‘llaniladi.  Bunda  ular  bir-birlari  bilan  o‘zaro  ta’sirlashishlari, birbirlarining  ta’sir  davomiyligini  oshirishlari  yoki  kamaytirishlari,  farmakologik samaralarini  kuchaytirishlari  yoki  pasaytirishlari,  nojo‘ya  va  zaharli  ta’sirlarini oshirishlari yoki kamaytirishlari ehtimoli yuzaga chiqadi. Shularga asoslangan holda dori vositalarining o‘zaro ta’sirlarini quyidagicha tasniflash mumkin: