SALOHIDDIN MAMAJONOV – POETIK NUTQ VA USLUB TADQIQOTCHISI - Isaqova Gullola Abdullajon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Salohiddin  Mamajonovning  o‘zbek adabiyotshunosligida tutgan o‘rni, ayniqsa, poetik nutq va uslubni o‘rganishdagi ilmiy qarashlari  tahlil  qilinadi.  Olimning  badiiy  matn  tilini  tahlil  etish,  poetik  ifoda vositalarini  aniqlash  va  ularning  estetik  funksiyasini  ochib  berishga  qaratilgan tadqiqotlari yoritiladi.