REKONSTRUKSIYA NATIJALARIDAN FOYDALANISH BO‘YICHA TAKLIFLAR - Jandullaeva Kamila, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Hozirgi kunda zamonaviy jamiyatda rekonstruksiya tushunchasi, ya’ni  mavjud  jarayonlar,  obyektlar  yoki  tizimlarni  qayta  tiklash,  yangilash  va yaxshilash  masalasi  keng  ko‘lamli  ahamiyatga  ega.  Rekonstruksiya  nafaqat  bino-inshootlarni, balki moddiy va nomoddiy boyliklarni, madaniy merosni, atrof-muhitni, texnologiya  va  ishlab  chiqarish  jarayonlarini,  shuningdek,  inson  salohiyatini rivojlantirishga xizmat qiladi.  Har qanday sohada amalga oshirilgan rekonstruksiya ishlari o‘z mevasini berishi, ya’ni natijalari jamiyat taraqqiyotiga yoki ilgari surilgan maqsadlarga xizmat qilishi uchun bu natijalardan oqilona, ilmiy va tizimli foydalanish yo‘llarini ishlab chiqish zarur.