HARBIY XIZMATCHILARDA KASBIY KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISHNING PSIXOLOGIK OMILLARI - Sattarov Ubaydulla Jo‘rayevich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  harbiy  xizmatchilarda  kasbiy kompetensiyalarni  rivojlantirishga  ta’sir  etuvchi  psixologik  omillar  tizimli  tahlil qilinadi.  Xususan,  motivatsiya,  irodaviy  sifatlar,  stressga  chidamlilik,  shaxsiy mas’uliyat va ijtimoiy-psixologik muhitning roli ilmiy asosda yoritiladi. Tadqiqotda milliy  psixolog  olimlarning  ilmiy  qarashlari  asos  qilib  olinib,  harbiy  faoliyat samaradorligini  oshirishga  xizmat  qiluvchi  psixologik  mexanizmlar  ochib  beriladi. Maqola natijalari harbiy ta’lim jarayonida kasbiy tayyorgarlikni takomillashtirishda muhim ahamiyat kasb etadi.