DISLALIYA BILAN OʻGʻRIGAN BOLALARGA LOGOPEDIK MASHGʻULOTLAR SAMARADORLIGI - Egamberdiyeva Mehriniso Shomurod qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annatatsiya:  Ushbu  maqola  dislaliya  bilan  og‘rigan  bolalarda  logopedik mashg‘ulotlarning  samaradorligini  o‘rganishga  bag‘ishlangan.  Tadqiqotlar  shuni ko‘rsatadiki, muntazam logopedik aralashuvlar bolaning talaffuz qobiliyatini sezilarli darajada yaxshilashga yordam beradi. Artikulyatsion, fonologik, ritmik, interaktiv va o‘yin  shaklidagi  mashg‘ulotlar  bolalarning  motivatsiyasini  oshiradi,  individual yondashuv va oilaviy qo‘llab-quvvatlash esa samaradorlikni kuchaytiradi.