RINOLALIYANING KELIB CHIQISH TARIXI VA ILMIY SHAKLLANISH BOSQICHLARI - Mirzaqulova Ziyoda Ozod qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA.  Mazkur  maqolada  rinolaliyaning  etiologiyasi,tarixiy shakllanish  bosqichlari,zamonaviy  diagnostikasi  va  korreksion  yondashuvlar  keng yoritilgan.Rinolaliya  nutq  potologiyasining  murakkab  turlaridan  biri  bo’lib,u artikulyatsion apparat va rezonatr tizimining buzilishi bilan bog’liq.Rinolaliya nutq apparatining anatomik va funksional buzilishi bilan bog’liq.