REJISSURA VA AKTYORLIK UYG‘UNLIGI: ROL VA SAHNA BOSHQARUVI - Yusupov Muhammadsoli, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  rejissura  va  aktyorlik  uyg‘unligi,  shuningdek, sahna  boshqaruvi  jarayonlarini  ilmiy  tahlil  qiladi.  Ishda  sahnadagi  dramatik  voqea samaradorligini  ta’minlash  uchun  rejissor  va  aktyor  o‘rtasidagi  hamkorlik,  rolni yaratish va sahnani boshqarish metodlari o‘rganiladi. Maqolada rejissorning sahnadagi harakatlarni  tashkil  etish,  aktyorlarni  tayyorlash  va  dramatik  effektni  kuchaytirish bo‘yicha usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, sahnadagi vaqt, makon va harakatlarning uyg‘unligi orqali tomoshabinga yetkaziladigan emotsional ta’sirning ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari teatr san’atida rejissura va aktyorlik uyg‘unligini oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi.