BIOKIMYOVIY MARKERLAR VA KASALLIKLARNI ERTA ANIQLASH USULLARI - Umirova Umida,; Abdullayeva Sohiba, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Insoniyat  tarixida  sog‘lom  hayot  barobarida  kasalliklar  bilan kurash,  ularni  oldini  olish  va  barvaqt  aniqlash  muammosi  har  doim  aktual  bo‘lib kelgan.  Hozirgi  zamonaviy  tibbiyotga  qarasak,  kasalliklarni  erta  bosqichdayoq aniqlash va unga tez, samarali davo choralarini qo‘llash eng muhim vazifalardan biri sanaladi.  Aynan  ushbu  maqsad  yo‘lida  biokimyoviy  markerlar  va  zamonaviy diagnostik  texnologiyalar  keng  qo‘llanilmoqda.  Bu  sohani  mukammalroq  o‘rganib, amaliyotga to‘liq joriy qilinishi esa nafaqat individual bemor salomatligi, balki butun jamiyat farovonligi uchun juda kattadir.