ORKESTR VA ORKESTR DIRIJYORLIGI FANINING KREATIV YONDASHUV ASOSIDA OʻRGATISH USLUBIYOTI XAMDA OʻZIGA XOS TA'LIM VA TARBIYAVIY JIHATLARI - A.SH. Kodirov, (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA:  Ushbu  maqolada  orkestr  va  orkestr  dirijyorligi  fanini o‘qitishda kreativ yondashuv asosida ta’lim berish usullari, uning pedagogik ahamiyati hamda  ta’lim-tarbiyaviy  jihatlari  yoritib  berilgan.  Orkestr  jamoasini  boshqarish, musiqiy  asarlarni  badiiy  talqin  qilish,  ijrochilar  o‘rtasida  uyg‘unlikni  ta’minlash jarayonida  dirijyorning  o‘rni  muhim  ekanligi  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  orkestr mashg‘ulotlarini samarali tashkil etish, ijrochilarning musiqiy tafakkurini rivojlantirish hamda jamoaviy ijro madaniyatini shakllantirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Mazkur maqolada orkestr dirijyorligi fanini o‘qitishda zamonaviy pedagogik yondashuvlar va ularning ta’lim samaradorligini oshirishdagi ahamiyati haqida fikr yuritiladi.