O’QUVCHILARNI QOBILIYATI VA ISTE’DODINI SHAKLLANTIRISH OMILLARI - Abduvohidov Abbos Narzullayevich, (TADQIQOTLAR, 2026)
Anotatsiya: Qobiliyat — shaxsning muayyan harakat turini ishlab chiqarishga bo'lgan layoqati va turmush jarayonida shakllangan individual ishlab yig'indisi sifatida ta'riflanadi  .  U  bilim,  ko'nikma  va  orttirish  jarayoni  bilan  uzviy  bog'liq  bo'lsa-da, kuchning o'zi bilim va ko ' qobiliyati emas, balki ularni tez va samarali o'zlashtirishni yaratuvchi ichki layoqatdir . Kishilar ishlab chiqarishda tezlik , samaradorlik , original sifatli turlicha'lib , bu tahrirlangan mahsulot sifati bo'yicha . Shaxsning harakat mehnat, o'yin,  o'qish  va  ijodiy  faoliyatda  namoyon  bo'ladi,  uning  individual  farqlarini ko'rsatadi.