FUQAROLARNING MUROJAATLARINI KO‘RIB CHIQISH TIZIMI - Abdirashidov Zayniddin, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  fuqarolarning  murojaatlarini  ko‘rib  chiqish tizimida  huquqiy  kafolatlarning  ta’minlanishi,  hamda  my.gov.uz  platformasi  orqali davlat xizmatlaridan foydalanishda fuqarolarning huquqiy maqomi, onlayn shikoyat mexanizmlarining  samaradorligi  va  huquqiy  majburiyligi,  shuningdek  elektron petitsiya institutining demokratik boshqaruvdagi o‘rni kompleks tarzda tahlil etilgan. Tadqiqotda  O‘zbekiston  tajribasi  xalqaro  standartlar  bilan  qiyosiy  tahlil  qilinib, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ilmiy asosda yoritilgan.