G‘ARB TARIXSHUNOSLIGIDA AMIR TEMUR SIYMOSI - Abdujalilova Irodaxon Hayotjon qizi, (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  buyuk  davlat  arbobi  va  sarkarda  Amir Temurning jahon sivilizatsiyasi rivojiga qo‘shgan hissasi hamda uning Markaziy Osiyo va  Yevropa  geosiyosiy  maydonidagi  roli  tahlil  qilinadi.  Muallif  Temurning markazlashgan kuchli davlat barpo etish yo‘lidagi islohotlari, ilm - fan, madaniyat va me’morchilik  rivojiga  ko‘rsatgan  homiyligi  hamda  “Temur  tuzuklari”  asarining huquqiy va axloqiy ahamiyatini yoritib beradi. Shuningdek, Temuriylar renessansining jahon madaniyati taraqqiyotidagi o‘rni va sarkardaning diplomatik aloqalari xalqaro munosabatlar tarixidagi o‘ziga xos bosqich sifatida baholanadi.