O‘ZBEKISTONDA MILLIY VALYUTANING MUOMILAGA KIRITILISHI - Nigora Pulatova, (TADQIQOTLAR, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada O‘zbekistonda milliy valyuta — so‘mning muomalaga kiritilishi,  uning  iqtisodiy  va  siyosiy  ahamiyati,  mustaqil  pul-kredit  siyosatini shakllantirishdagi o‘rni ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida tarixiy, tahliliy va  solishtirma  metodlardan  foydalanildi.  Natijalar  shuni  ko‘rsatadiki,  milliy valyutaning joriy etilishi mamlakat iqtisodiy mustaqilligini ta’minlashda muhim omil bo‘lgan.